Welk kussen kies jij?

hoofdkussens

Een kussen is niet zomaar bedoeld om alleen je hoofd op neer te leggen, vaak wordt vergeten dat hoofdkussens ook bedoeld zijn om je nek te ontlasten. Een verkeerd kussen kan dus gevolgen hebben tijdens de nacht, een te hoog of te laag kussen zorgt ervoor dat de nekspieren niet volledig ontlasten maar juist overbelast worden. Dit merk je als je wakker wordt en je hebt last van pijnlijke spieren in je nek of schouders, met het goede kussen is deze kans een stuk minder.

hoofdkussens

Welke maat kussen is geschikt?

Hoofdkussens zijn er in verschillende maten, toch is er wel een standaard maat van 60×70 cm. Wanneer je een kussensloop bij smulderstextiel.be koopt, heeft deze dezelfde maat. Maar ook andere maten zijn beschikbaar in het assortiment, de Amerikaanse maat is bijvoorbeeld 50×70 cm. Een boxkussen is wel kleiner van formaat, maar door de opstaande rand is het toch goed om een hoes te nemen van een standaard kussen. Voor kinderen zijn er ook kussens beschikbaar met bijpassende kussenslopen.

Hoofdkussen wassen

Je ligt met je hoofd de hele nacht op een hoofdkussen, misschien gebruik je wel regelmatig gel of haarlak waardoor het kan voorkomen dat je kussen vies wordt. Natuurlijk geen probleem, je kunt de hoofdkussens van smulderstextiel.be eenvoudig in de wasmachine wassen. Wel is het aan te raden om even op het label te kijken, hoe je precies het kussen moet wassen. Niet ieder hoofdkussen heeft namelijk dezelfde eigenschappen, en moet soms anders worden gewassen. Na het wassen wordt aangeraden een kussen direct in de droger te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *