Je droom achterna: een webshop, kledingwinkel óf beide?

Geplaatst op

Fashion is van alle tijden. Er zijn altijd wel mooie combinaties te maken van kleren en kleuren die bij elkaar passen. Logisch dat sommige mensen een eigen zaak beginnen dat gericht is op mode. En er is veel geld in te verdienen. Maar waar begin je en welke opties zijn er? Daar gaat het over in dit artikel. De onderstaande opties zijn webshops, een eigen winkel óf zelfs een combinatie tussen beide als er veel animo voor is.

Webshop

Veel jonge vrouwen beginnen een webshop. Naast dat je de ‘knowhow’ moet hebben over het bouwen en onderhouden van een website is het handig dat je een budget hebt. Daarnaast is kleding ontwerpen een belangrijk onderdeel. Het geld is onder andere nodig voor het kopen voor je kleding en het kopen van een domein voor je webshop. Veel webshopbouwprogramma’s helpen je met het opzetten van een website. Soms is het zo dat de website wordt opgebouwd vanuit een bestaande winkel. De kans dat de webwinkel slaagt is zo wel groter. Sommige ondernemers stappen ook volledig over naar een webwinkel. Simpelweg omdat er minder mensen in een winkel komen.

Eigen winkel

Een eigen winkel is natuurlijk de droom van iedere ondernemer. Maar het opstarten van een winkel kost nóg meer geld dan het opzetten van een webwinkel. De huur van het pand, het opslaan van de kleding, de inrichting, noem maar op. In je eigen winkel kan je ook reclame maken voor je webwinkel. Als je die ook hebt tenminste. Probeer wel zo goed mogelijk bij de blijven in de fashion, want de veranderingen op dat gebied gaan razendsnel.

Combineren

Dan het combineren van een webshop en een vaste winkel. Als je een gat in de markt hebt gevonden zou dit ontzettend goed kunnen werken. Het kan twee kanten op werken. In de winkel maak je reclame voor je webwinkel en in je webwinkel voor je vaste winkel.