Toe aan een nieuwe badkamer? Zo knap jij de oude op!

Geplaatst op

De badkamer is een belangrijke plek in huis. Hier douche en fris je jezelf dagelijks op. Daarom is het wel zo belangrijk dat je je fijn voelt in de badkamer. Vaak is het zo met een oude badkamer dat deze  niet meer fris en fijn aanvoelt, terwijl dit wel enorm belangrijk is. Is jouw badkamer toe aan een opknapbeurt, maar heb je niet al te veel zin in een hele verbouwing? Lees dan deze blog voor simpele opknaptips. 

Begin altijd met een plan

Voordat je gaat beginnen is het handig om even goed in kaart te brengen wat je precies wilt. Een nieuwe badkamer is iets wat je niet jaarlijks doet, dus denk goed na over een tijdloze maar toch ook fijne ruimte waar je je een lange tijd goed in zult voelen. Kies dus niet voor al te extravagante kleuren of meubels, hou het licht zodat je badkamer ook groter oogt.

Grote schoonmaak

Om te beginnen ga je de badkamer eens flink onder handen nemen. Een grote schoonmaak doet veel wonderen. Pak schimmel aan en geef ook de kalkaanslag ervan langs. Je zult al een enorm verschil merken! Een van de belangrijkste dingen om goed schoon te maken zijn de voegen in je badkamer, hier wordt vuil heel snel opgehoopt en krijgen de voegen daardoor een wat doffe en soms zelfs smerige uitstraling. Tip: gebruik een tandenborstel om deze goed en grondig te kunnen schrobben.

Geef de tegels een frisse uitstraling

De tegels in je badkamer zijn enorm bepalend voor het uiterlijk en de sfeer. Bijvoorbeeld lichtere kleuren laten je badkamer groter ogen, wat wel zo fijn is. Je kunt je tegels opknappen door ze te vervangen voor een nieuwe soort, maar je kunt ze ook redelijk eenvoudig verven en ze een totaal andere kleur geven. Tip: geef je nieuwe kleur tegels een matte finish, dit geeft een heel mooi uiterlijk. Ook is het heel belangrijk dat je een goede primer gebruikt, anders laat de verf snel los.

Nieuwe badkamermeubels

Soms is de badkamer ook toe aan nieuw sanitair, dit is een investering waar je in de toekomst veel aan hebt. Maar nieuw badkamer sanitair hoeft niet altijd een enorme investering te zijn als je het slim aanpakt. Bijvoorbeeld inloopdouches bij www.douche-concurrent.be via hun budget pagina. Hier vind je ook bijvoorbeeld wastafels en kranen. Ook een douchewand kopen kan een enorm verschil maken, en zijn voor een mooie prijs verkrijgbaar bij Doucheconcurrent.