Een kinderkamer inrichten voor meerdere kinderen

Geplaatst op

Het ene kind houdt ervan een eigen kamer te hebben en het andere kind wilt het liefst alles delen met zijn of haar broertjes en zusjes. Heb jij kinderen die het liefst iedere dag alles samen doen en samen slapen? Dan is het tijd om te denken aan een gezamenlijke slaapkamer. Heb je veel kamers in je huis? Dan kun je altijd proberen om eerst een kamer om te bouwen tot een gezamenlijke slaapkamer en het uit te testen. Het kan voorkomen dat kinderen er later achter komen toch liever een eigen slaapplek te hebben.

De jonge jaren samen leven

Heb je kinderen die jonger dan 7 jaar zijn? Dan is een gezamenlijke kamer niet een heel slecht idee. Je kinderen leren goed delen en met elkaar te leven. Daarnaast is het voor de ouders eenvoudiger alles in een kamer te sorteren. Wil je liever dat ze apart slapen? Kies dan voor een houten kinderbed aan de ene kant van de kamer en aan de andere kant. Je kunt het in de gaten houden met de babycam en hen erop aanspreken als ze zich hier niet aan houden. Je kunt daarnaast ook kiezen voor een steigerhouten halfhoogslaper met ook een bed aan de onderkant. Zo voelt het toch meer dat ze samen slapen terwijl ze beide in hun eigen bed liggen.

Een gezamenlijke speelruimte bouwen

Vind je het belangrijk dat je kinderen zelfstandig en onafhankelijk worden? Er zijn een hoop ouders die hun kinderen vanaf een jonge leeftijd aanleren alleen te slapen. Dit heeft natuurlijk een hoop voordelen! Wat je kunt doen is een gezamenlijke speelruimte bouwen waarbij je kinderen weten in welke kamers ze apart slapen en dat ze ook een speelruimte hebben die ze altijd met elkaar kunnen delen wanneer ze niet slapen.