De juiste broek vinden blijft lastig

Geplaatst op

Het kopen van een nieuwe broek kan nog wel eens een hele klus zijn. Wat het zo lastig maakt om de juiste broek aan te schaffen is het gevoel dat de perfecte broek niet bestaat. Iedereen heeft een ander lichaam en andere voorkeur voor de pasvorm. Het lijkt soms wel alsof ik door de bomen het bos niet meer kan zien. Maar ik ben erachter gekomen dat de aanhouder wint. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedereen zijn favoriete broek wel kan vinden. Het is soms een lastige zoektocht maar na veel passen zal er toch uiteindelijk een fijne broek zijn. Het begint allemaal met het uitzoeken van de juiste maat. Het beste is om te kijken naar de broeken die je al hebt en die fijn zitten. Je schrijft deze maat op en dit kan je gebruiken als startpunt van de zoektocht. Mocht je nou nog niet in het bezit zijn van de juiste maat broek, dan kan je je bij een kleermaker of een winkelmedewerker laten opmeten. Hierna weet je direct de juiste maten voor je broek. 

De juiste maten

Een broek heeft namelijk lengte en breedte maten. De lengtemaat wordt aan de binnenkant van het been gemeten, vanaf het kruis tot aan de hak. De breedtemaat is ook erg belangrijk, wanneer deze goed wordt gekozen valt de broek mooi om de heupen. De breedtemaat kan je ook gemakkelijk zelf opmeten, dit kan je doen door met een flexibel meetlint de heupomvang ter hoogte van je riem op te meten. Wanneer je deze maten exact weet zal het een stuk makkelijker worden om de juiste broek te vinden. Na het bepalen van de juiste maat zijn we er helaas nog niet. Het wordt dan heel belangrijk wat voor type broek je naar opzoek bent. Veel broeken heren zijn namelijk niet extreem strak, hebben grotere zakken en een stoere uitstraling. Dit is voor andere ook herkenbaar als een herenbroek. 

Veel keuzes

Binnen de herenbroeken hebben we dan weer een aantal keuzes om te maken. Het doeleinde van de broek, wordt deze bijvoorbeeld voor nette gelegenheden gebruikt of gewoon op een zaterdag ochtend thuis. Maar ook het materiaal waar de broek van gemaakt is, spijkerstof, katoen, linnen of kunstvezels. Zoals je ziet zijn er veel keuzes en aspecten waar opgelet moet worden bij het kopen van een nieuwe broek. Ook kan de kleur en pasvorm bepalend zijn. Want na het bepalen van de juiste maten kan er ook nog een keuze worden gemaakt in het type broek, of deze heel strak of wijd zit bijvoorbeeld. Meestal wordt een broek in meerdere kleuren verkocht, dus ik begin vaak met het passen. Wanneer een broek goed zit ga ik dan pas de kleur kiezen. Maar ook ik vind het nog steeds een lastige opgave om de juiste broek te vinden.