Auto verkopen – wat zijn de opties?

renault auto verkopen

Wil je jouw auto verkopen en ben je benieuwd wat de opties zijn om jouw auto te verkopen? Dan is het goed dat je deze blog even doorneemt! In deze blog behandelen we namelijk verschillende manieren om jouw auto te verkopen. 

Je auto verkopen aan een familielid 

Je auto verkopen aan een familielid klinkt interessant. Je hoeft niet bang te zijn om opgelicht te worden én je hebt geen ongure types aan de deur. Toch kan het risicovol zijn om je auto aan een familielid te verkopen. Wat als de auto na de verkoop een aantal mankementen blijkt te hebben? Neem je de auto terug of betaal je voor de reparatie van de auto? 

Je auto verkopen aan een autodealer

Het kan zinvol zijn om jouw auto te koop aan te bieden bij dezelfde dealer als waar je de auto in eerste instantie gekocht hebt. Het nadeel van deze optie? De meeste autodealers willen de auto alleen terugkopen als je zelf ook weer een nieuwe auto aanschaft via de dealer. 

Je auto verkopen aan aan auto opkoper

Een auto opkoper is gespecialiseerd in het kopen van gebruikte auto’s. Dit is verreweg de meest veilige optie. De opkoper komt niet aan de deur en doet een bod op jouw auto op basis van een aantal foto’s en informatie over het voertuig. 

Je auto zelf verkopen via een website

Zelf je auto verkopen via een online marktplaats? Ook dat is mogelijk. Veel mensen vinden het verkopen van een auto aan een particulier echter vervelend. Er komen mensen aan de deur die gaan onderhandelen over de prijs van de auto. Ook zullen ze een proefrit willen maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *