F.C. DE KAMPIOENEN komt deze zomer naar de Kust! De reeks staat meer dan ooit “in the picture” met o.a. de voorbereidingen van de 4de film, een heel snel uitverkochte “tv-serie marathon” in Kinepolis én bvb ook de kaap van de 100 strips die recentelijk werd overschreden. 3D World Magic & Fun én Hec Leemans (de tekenaar/scenarist van de reeks) werkten aan een dolgekke expo vol leuke doe-en fotomomenten waarbij de bezoeker de ontbrekende schakel is, dit doorspekt met de nieuwste 3D technologie en een heuse rode draad.       

Niet ‘achter’ maar ‘voor’ de schermen
In tegenstelling tot de Kampioenen-expo van vijf jaar geleden, neemt de expo je niet mee ‘achter’ de schermen van de populairste serie van Vlaanderen, maar juist ‘ervoor’. Dat klopt, in deze expo ben JIJ de ster van de reeks. De expo is gebaseerd op het succesvolle concept van 3D World Magic & Fun waarbij ‘de bezoeker’ én ‘plezier maken’ centraal staat. De doe-expo van maar liefst 3.000m²(!) is vooral gericht op de stripdecors van “de beste ploeg van het land” maar ook de tv-reeks en de 4 films komen aan bod, met tal van weetjes, geheimen én exclusief materiaal rond de acteurs.

De bezoekers zullen kunnen deelnemen én poseren in ontelbare decors maar ook in verschillende 3D animaties. Zo zal onder meer Carmen je toekomst voorspellen, Doortje je uitnodigen om samen een tv programma in te blikken, stelt Xavier je voor aan de ‘Xaverianen’ en neemt Boma je mee naar de Pussycat. Dat Xavier niet de beste doelman is wisten we al heel lang, maar of je hem zomaar kunt verschalken, zal blijken op de expo.

Je zal ook zelf stripscènes kunnen manipuleren door een bepaalde houding aan te nemen of een tekstballon te kiezen. Op bepaalde plaatsen moet je zelfs acteren in een levensgrote strip. Licht en geluid zullen de expo extra cachet geven. De expo is gebaseerd op fun, fun én normaals fun. Aan de bezoeker om onvergetelijke foto’s te nemen. 

De leukste 3D-technologie
De makers van de expo zijn ook de uitdaging aangegaan om verschillende moderne technologieën te verwerken in het event. Zo is er onder meer een Photo- en Videobooth, Mapping én Augmented Reality. De bezoeker wordt omgetoverd tot Supermarkske, zal een ‘Kampioenen- Karaoke’ kunnen opnemen én genieten van de kookkunsten van “chef Mark Vertongen” die een gerecht klaarmaakt op uw virtuele bord. Mijn gedacht!

Samenvatting

De expo is een nooit eerder geziene benadering van F.C. De Kampioenen en zal ongetwijfeld  een mooie ervaring zijn voor jong én oud. De expo loopt van 3 juli tot en met 1 september en is elke dag open van 11u tot 18u.

O ja, laat u op de expo niet in de luren leggen door Fernand! Man, man, man…

Er zijn talloze “meet & greets” voorzien met de acteurs en met tekenaar Hec Leemans. Een lijst hiervan wordt u tijdig bezorgd. 

Er is één toegangsprijs voor iedereen vanaf 4 jaar oud, die bedraagt 11€. Bovendien is er een speciale actie voor iedereen die vanaf Pasen t/m eind mei reserveert, dit via de site www.kampioenenaanzee.be Dit met extra’s die men gratis of voor een prikje bijkrijgt.